Panna Cotta met aardbeien compote

Panna Cotta met aardbeien compote

Ingrediënten

Voor de Panna Cotta:

3 blaadjes witte gelatine
1 vanillestokje
400 ml slagroom
40 gram suiker
100 gram mascarpone
1 theelepel geraspte citroenschil

Voor de aardbeien compote:

400-500 gram aardbeien (vers of uit de diepvries)
75 gram suiker
Halve citroen

 

Maak de Panna Cotta

Gelatine in koud water weken. Vanillestokje in de lengte doorsnijden en het merg eruit schrapen.

Slagroom, suiker, vanille en het vanillestokje in een pan aan de kook brengen. Hierna de vanille-room door een zeef doen en weer terug in de pan.

Gelatine goed uitknijpen en in de warme vanille-room goed oplossen. Minsten 30 minuten af laten koelen.

Mascarpone goed los roeren en samen met de citroen-rasp door de afgekoelde vanilleroom mengen. Room direct over een aantal vormpjes verdelen en minstens 5 uur in de koelkast zetten (beter nog een nacht!).

 

Maak de aarbeien compote

Snij de aardbeien door de helft.
Doe de suiker in een pan en laat deze caramelliseren (blijven roeren)
Doe de aardbeien hierbij samen met citroenschaafsel en citroensap van de halve citroen en breng dit aan de kook en laat dit vijf minuten doorkoken.

Laat de compote afkoelen en zet het daarna in de koelkast om verder koud te worden.