Kip ala Jamie Oliver

Kip ala Jamie Oliver
Voorbereiding

Wrijf liefst `s morgens op de kip vanbinnen en vanbuiten flink wat zout en peper. Bedek de kip dan en zet deze terug in de koelkast

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190° of gasstand 5.

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
Snijd de aardappelen in kleine stukken en kook deze met de hele citroen en de knoflookteentjes voor 12 minuten.
Laat goed uitlekken en uitstomen en doe de aardappelen nog een minuutje terug in de pan op het vuur.

Steek een tiental gaten in de nog warme citroen.

Haal de kip uit de koelkast en dep deze af met keukenrol.
Wrijf er dan olijfolie in. Doe de teentjes knoflook en de hele citroen en de thijm in de holte van de kip.
Doe de kip in een ovenschotel en laat deze 45 min. garen in de oven.
Haal de kip even uit de ovenschotel en doe de aardappelen samen met de rosemarijnblaadjes in het afgebakken vet van de kip in de ovenschaal.
Verdeel deze goed en maak dan ruimte om de kip weer in het midden te leggen.

Als het spek gebruikt wordt, leg het dan in plakjes over de borst van de kip.

Laat dan nog 45 minuten garen in de oven.

Haal de citroen en de teentjes knoflook uit de kip en knijp de citroen uit over de kip en aardappeltjes. Knijp met een knoflookpers de teentjes tot een puree die je over de kip smeert.

Verwijder dus de citroen, maar ook de rosemarijnblaadjes voor het serveren.

Serveertips

Het spek kan je nadat je schotel de oven uitkomt van de kip afhalen en over de aardappeltjes verkruimelen.