Aardbeienschuimtaart

Ingrediënten

Schuim

  • 6 eiwitten
  • 300 g suiker
  • 1 tl azijn
  • 1 tl maïzena

Topping

  • 500 g aardbeien
  • 200 ml rode wodka + 200 ml water
  • 250 g slagroom
  • 30 g geschaafde amandelen

Schuim

Verwarm de oven voor op 120 ºC. Klop in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje (al mixend) driekwart van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor. Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat tot een soort hoopje. Druk met een spatel in het midden van het eiwitschuim, zodat je een soort “nestje” krijgt. Laat het eiwitschuim circa 1 uur en 30 minuten in de oven drogen.

Topping

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de amandelen in de oven in circa 8 minuten goudbruin. Verwijder de kroontjes van de aardbeien snijd de aardbeien door de helft. Marineer de aardbeien circa 1 uur in het water en de wodka. Laat de aardbeien uitlekken. Prak een paar aardbeien grof met een vork. Klop de slagroom stijf en meng met de geprakte aardbeien. Verdeel de topping over het schuim in het “nestje” en verdeel de rest van de aardbeien weer over de room. Bestrooi met de geroosterde amandelen.