Rijsttaart

Ingrediënten

Deeg

  • 200 gr bloem
  • 120 gr suiker
  • 150 gr boter

Banketbakkersroom

Rijstpap

  • 600 ml volle melk
  • 100 gr dessertrijst
  • vanillestokje
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 eierdooier

extra nodig

  • Springvorm 24 cm
  • Deegrol

Voorbereiding

Maak eerst de rijstpap. Meng melk, rijst, suiker en het merg van het vanillestokje en laat alles koken. Als het eenmaal kookt op een klein pitje verder laten pruttelen voor een half uur. Overscheppen in een schaal, afdekken met huishoudfolie en in de koelkast verder af laten koelen.
Maak de banketbakkersroom. Laat goed afkoelen.

Bereidingswijze

Maak het deeg en bekleed daarmee de ingevette springvorm.
Voeg de afgekoelde banketbakkersroom bij de rijstpap.
Voeg dan het ei en de eierdooier bij de rijstpap.
Doe dit in de springvorm en laat de taart 40 minuten bakken op 180°C.