Mascarpone appeltaart

Ingrediënten

Deeg

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 80 g suiker
  • 150 g boter
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 1 mespuntje zout

Mascarponevulling

  • 1 vanillestokje
  • 100 g suiker
  • 325 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 3 á 4 goudrenetten
  • 75 g kaneelsuiker
  • 1 el abrikozenjam
  • 1 el water

Extra nodig

  • taartvorm 24 cm

Deeg
Maak een kuiltje in het zelfrijzend bakmeel en meng daarin suiker, boter, ei, rasp van de citroen en zout. Meng beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor. Duw het deeg plat, verpak het in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast.
Vet een taartvorm in met boter. Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork.

Mascarponevulling
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg en de suiker door de mascarpone. Roer er een voor een de eieren en als laatste de bloem door.
Schenk de mascarponevulling tot net onder de rand op het deeg.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Zet de plakjes dakpansgewijs op de mascarponevulling en bestrooi ze met kaneelsuiker.
Bak de taart in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar en laat hem afkoelen.
Verwarm abrikozenjam met het water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.