Appelflappen met saffraan

Ingrediënten

Victoriabeslag

 • 1 eiwit
 • 80 g suiker
 • 120 g amandelschaafsel

Saffraanappels

 • 3 appels (Golden Delicious)
 • 100 ml appelcider
 • mespuntje saffraan
 • 25 g boter
 • 35 g suiker

Extra nodig

 • bakpapier
 • bakplaat
 • 1 eidooier en een scheutje room om mee te bestrijken
 • poedersuiker om te bestrooien

Victoriabeslag
Roer het eiwit los met de suiker en de amandelen.

Saffraanappels
Schil en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de appelcider en saffraan. Verhit boter en suiker in een koekenpan, voeg de appel toe en bak circa 2 minuten. Schep in het midden van elk plakje een royale eetlepel appel. Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe en ‘plak’ de randen stevig dicht. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met eidooiermengsel en schep er een lepel Victoria beslag op. Bak de pakketjes in circa 30 minuten goudbruin.