Pompoen risotto met kipfilet

Ingrediënten

Oranje risotto met kalkoen

  • 1.5 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 1 kilo oranje pompoen
  • roomboter
  • 300 g risottorijst
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 125 g mascarpone
  • 4 kalkoenfilets à 100 g
  • 2 tl kerriepoeder
  • Olijfolie om in te bakken

Extra nodig

  • plasticfolie
  • bakpapier
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Risotto

  • Breng in een pan het water en de bouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd de pompoen in blokjes van circa 1 centimeter.
  • Verdeel de blokjes pompoen over de bakplaat met bakpapier, besprenkel met olie en bestrooi met een beetje zout.
  • Rooster de pompoen circa 10 minuten in de oven.
  • Fruit de ui in de boter en voeg de rijst toe, bak circa 2 minuten onder continu roeren.
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren. Als al het vocht is opgenomen voeg je weer meer bouillon toe. Zet, als alle bouillon is opgenomen, het vuur uit.
  • Roer de pompoen door de rijst.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en roer met de mascarpone door de risotto.
  • Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Kipfilet

  • Leg de kipfilet tussen een stuk plasticfolie en sla plat met een pan.
  • Wrijf de kipfilet aan beide kanten in met de kerriepoeder en een beetje olie.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilet circa 6 minuten rondom goudbruin.