Strawberry Fool

Ingrediënten:

350 gram verse aardbeien
75 gram + 2 eetlepels kristelsuiker
Snufje zout
2 theelepels citroensap
250 ml slagroom
halve theelepel vanille extract of aroma

Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Snijd de aardbeien in blokjes (grote in 4, kleine in 2). Vermeng de aardbeien met de 75 gram kristalsuiker en een klein beetje zout.

Maak ze met een mixer of de keukenmachine fijn, maar zodanig dat er nog kleine stukjes aardbei overblijven (dus niet helemaal pureren)

Doe de aarbeien  in een pan en zet deze op het vuur tot er aan zijkant belletjes ontstaan (ongeveer 5 minuten). Schep het schuim met een lepel uit de pan en gooi dit weg. Voeg hierna de citroensap toe en kook dit 2 minuten op de hardste stand. Doe het vuur uit en schep nogmaals het schuim eraf en gooi dit weg. Laat dit ongeveer 30 minuten afkoelen naar kamertemperatuur, daarna zet je het in de vriezer totdat het helemaal afgekoeld is (dit kan je ongeveer 3 weken in de koelkast bewaren)

Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker, maar zodanig dat deze nog niet helemaal stijf is. Voeg het vanille extract (of aroma) toe en klop de slagroom stijf.

Haal wat aardbeiensaus uit de pan (voor garnering) en meng de rest met een spatel door de slagroom, totdat je nog wat rood en witte strepen ziet en de rest vermengd is. Doe dit in glazen of schaaltjes en doe er wat aardbeien bovenop en eventueel wat aardbeiensaus. Dit kan je ook in een los schaaltje laten, zodat ook de wat mindere zoetekauwen dit dessert heerlijk vinden !