Focaccia met rozemarijn (Italiaans brood)

  • 375 gram bloem, bij voorkeur hele fijne bloem 00-farine (te koop bij o.a. de Jumbo)
  • 225 mililiter lauw water
  • half theelepeltje zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • klein maatschepje gist = ca. volle theelepel
  • rozemarijn
  • zeezout, grof zout
Doe de bloem in een beslagkom, samen met het water, het zout en de olijfolie. Kneed alles goed door elkaar. Doe de gist erbij en kneed deze goed er doorheen.
De bal met deeg verdelen over een springvorm van 26 cm of over een bakplaat, afhankelijk van of je een plat laag brood wil (zoals in Italie in de winkels) of een wat hoger brood.

Vouw een theedoek over de bakvorm en plaats deze drie kwartier in een oven die eventjes aan is geweest en die nog warm is.

Na drie kwartier besprenkel je het geheel met water. En dan met grof zout en rozemarijn.

Bak het brood in 20 minuten in een oven van ca. 200 graden C.