Tonijn met soja, sesamzaadjes en wasabi

Ingrediënten
1 stuk tonijn (sashimikwaliteit)
Wasabi
sojasaus
sesamzaadjes

Bereiding
Maak een mix van sojasaus en wasabi. Pas op dat je niet te veel wasabi gebruikt, wasabi is namelijk erg heet. De soja kan je iets dikker maken, door deze even kort te koken in een pannetje. Hierdoor loopt het mengsel minder snel van de tonijn af.  ‘Seal’ elke kant van het stuk tonijn heel kort dicht op de vlakke kant van een grill of in een pan. Smeer hierna de gegrilde tonijn in met het soja-wasabi mengsel.

Wentel de tonijn hierna in sesamzaadjes en wikkel in plasticfolie. Zet 10 minuutjes in de koelkast. Snijd de tonijn hierna in plakjes en smeer de binnenkanten van de tonijn in met de restjes van de soja.

Variatietip:
Je kunt in plaats van sesamzaadjes ook peperkorrels of verse kruiden gebruiken.