Tiramisu

Ingrediënten

  • 70 gram suiker
  • 2 pakken lange vingers
  • 5 eieren
  • 500 gram mascarpone
  • 2 tot 3 koppen sterke koffie
  • amaretto
  • cacao

Splits de eieren en klop het eigeel samen met de suiker tot ze blank gekleurd is. Roer de mascarpone erdoor heen totdat een glad mengsel ontstaat. Klop in een vetvrije kom het eiwit heel stijf. En schep dit vervolgens met liefde door het mascarponemengsel zodat het een luchtige massa wordt.

Zet een paar sterke koppen koffie en gooi er een goede scheut amaretto doorheen.
Neem een schaal en week de lange vingers kort in de koffie. Bedek de bodem van de schaal met de lange vingers. Bedek vervolgens de laag lange vingers met een goede laag mascarponemengsel.

Bouw op deze manier de tiramisu op totdat alles op is (meestal worden het 3 lagen). Dek de schaal af met vershoudfolie en zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast (beter is het om het 1 dag van te voren te maken zodat het mascarponemengsel echt op kan stijven).

Haal de tiramisu voor het opdienen uit de koelkast en strooi de cacao erover heen