Tagliatelle met spinazie-roomsaus

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 500 g bladspinazie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g tagliatelle
  • 1 el olijfolie
  • 1 el pijnboompitten
  • 200 ml slagroom
  • zout en peper
  • 2 el geraspte parmezaansekaas

Voorbereiding

De spinazie zorgvuldig uitzoeken en grondig wassen onder de kraan. Grote bladeren eventueel kleiner maken. De knoflook pellen, de ui schoonmaken, en beide fijnsnijden. Voor de pasta ruim water met zout in een grote pan aan de kook brengen. De tagliatelle hierin volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar koken.

Bereidingswijze

De olie in een grote pan verhitten. De fijngesneden ui en knoflook hierin al roerend bakken tot ze glazig zijn. De spinazie en pijnboompitten toevoegen en kort meebakken,tot de spinazie is geslonken. De slagroom toevoegen,zout en peper erbij doen en al roerend tot een creme laten inkoken. De pasta afgieten en goed laten uitlekken. Bij de saus doen, bestrooien met de versgeraspte parmezaansekaas en alle ingredienten goed mengen. Variatie. Natuurlijk kunt u de verse spinazie ook vervangen door diepvries spinazie. Voor een verfijnde variant kunt u ook snijbiet gebruiken. Hak hiervoor de blaadjes in stukjes, snijd de stelen in reepjes en bereid deze zoals spinazie.