Tagliatelle met spinazie, mascarpone en parmezaanse kaas

 • Aantal personen 4
 • Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten

 • 450 gram tagliatelle
 • olijfolie
 • 2 theelepels boter
 • 2 tenen knoflook
 • 0,5 bolletje nootmuskaat
 • 400 gram verse spinazie
 • zeezout
 • 1 0,5 deciliter slagroom
 • 150 gram mascarpone
 • 2 ons geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Rasp de nootmuskaat. Was de spinazie en snijd het fijn. Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheutje olijfolie, een klontje boter, de knoflook en de nootmuskaat in een wok en voeg de spinazie toe. Laat het in 5 minuten slinken en donker van kleur worden. Breng de groente op smaak met zout en voeg de room en mascarpone en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta toe. Breng de saus tegen de kook aan.
Laat de pasta uitlekken, bewaar wat van het kookvocht en roer de pasta door de spinaziesaus. Strooi de Parmezaanse kaas erop en roer het gerecht goed door elkaar.