Heksenhapje

Ingredienten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 prei
  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 el bieslook
  • 100 gr ham
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom

Bereiding

Ontdooi 6 vellen bladerdeeg. Bak 1 in ringen gesneden prei ongeveer 2 minuten, voeg hier dan 200 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen en portabello’s) aan toe met een eetlepel fijngehakte bieslook. Bak dit ook een minuut of 2 mee, dan kan er 100 gram in blokjes gesneden ham erbij en breng je het op smaak met zout en peper. Kluts dan in een schaaltje 3 eieren met 125 ml slagroom, tot het een kleur heeft. Doe in 6 ingevette en bebloemde ovenschaaltjes, of in bijvoorbeeld een muffinvorm elk een velletje bladerdeeg. Doe dan het champignonmengsel erbij en daarna giet je er overal wat ei-slagroommengsel bij. Dan kan het in de voorverwarmde oven op 190 graden voor ongeveer 20 tot 25 minuten!