Biefstuk met balsamico en paddestoelen

  • Bereiden: 20 min
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pakje rijst met stukjes noot (275 g)
  • 1 bakje paddestoelenmelange (200 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 biefstukken (ca. 650 g)
  • 75 g roomboter ongezouten
  • 2 zakken spinazie (a 300 g)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1/2 vleesbouillontablet
  • 2 theelepels mosterd

Materialen

  • wok
  • aluminiumfolie

Bereiden

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Paddenstoelen schoonmaken en in plakjes snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden. Biefstuk met zout en peper naar smaak bestrooien. 25 g boter in ruime koekenpan verwarmen en bruin laten worden en hierin biefstuk in 4-6 min. om en om bruinbakken. Ondertussen 1 el boter in wok verhitten en hierin spinazie met helft knoflook 3 min. roerbakken. Biefstuk na ca. 4 min. bakken uit pan nemen, in aluminiumfolie verpakken en onder dikke doek even warm houden. Rest knoflook en paddenstoelen aan pan toevoegen en 3 min. meebakken. Balsamico, 1/2 dl water en half bouillontablet toevoegen en roeren tot tablet is opgelost. Rest boter er klontje voor klontje doorroeren en na elk klontje telkens aan de kook laten komen. Mosterd, zout en peper naar smaak toevoegen. Biefstuk, rijst en spinazie over 4 borden verdelen.