BBQ Broodje

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten

  • 500 g broodmix (wit of bruin)
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 100 g Zeeuws spek of katenspek, in kleine stukjes
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • Aluminiumfolie

Bereiden

Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op het pak en laat het rijzen. Steek de barbecue aan. Meng de kaas, spek en sjalotjes. Verdeel het brooddeeg in 4 porties. Druk het iets plat en leg in het midden 2 à 3 eetlepels van het kaas-spekmengsel. Klap het brood­­deeg zo dicht dat het mengsel in het midden zit. Leg de broodjes elk op een stuk aluminiumfolie en vouw dit dicht tot pakketjes.

Leg de broodjes 25 minuten in de smeulende kooltjes. Laat de broodjes 5 minuten afkoelen en verwijder dan de aluminiumfolie.

Speciale tip

Kneed eens 1 eetlepel mosterd door het deeg.