Ingrediënten

Victoriabeslag

  • 1 eiwit
  • 80 g suiker
  • 120 g amandelschaafsel

Zoete pastizzi

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 el pistachenoten
  • 250 g ricotta
  • 4 el honing
  • 50 g suiker
  • 1 eidooier
  • 1 el bloem

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • 1 eidooier en een scheutje room om mee te bestrijken
  • poedersuiker om te bestrooien

Victoriabeslag
Roer het eiwit los met de suiker en de amandelen.

Zoete pastizzi
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Hak de pistachenoten. Meng de ricotta met de honing, suiker, eidooier, bloem en de pistachenoten. Bestrijk de randen van de deegplakjes met water. Schep in het midden van elk plakje een royale eetlepel van de vulling. Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe en ‘plak’ de randen stevig dicht. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met eidooiermengsel en schep er een lepel Victoria beslag op. Bak de pakketjes in circa 30 minuten goudbruin.

Categories: Hapjes, Pâtisserie

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Karamelkoekjes

Posted on mrt - 6 - 2018

0 Comment

Zachte broodjes

Posted on mrt - 6 - 2018

0 Comment

Chocolade Fudge Taart

Posted on feb - 14 - 2018

0 Comment

Kip ala Jamie Oliver

Posted on jan - 10 - 2015

0 Comment

Sponsors

  • Reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.