Ingrediënten

Wafelbeslag

  • 75 g boter
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 250 g crème fraîche
  • 75 g suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
  • 250 g bloem

Garneren

  • 200 ml diepvries roodfruit
  • 100 g suiker
  • 0.5 citroen
  • 1 potje kersen
  • 200 ml slagroom
  • 200 g pure chocolade
  • 2 takjes munt

Verwarm het wafelijzer voor. Smelt de boter. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de schil van de citroen en sinaasappel. Meng met een garde de crème fraîche met de suiker, vanillemerg, citroen- en sinaasappelrasp, zout, eieren en eidooiers. Roer de bloem en de boter erdoor. Schep met een ijsknijper een beetje beslag in het wafelijzer en bak de wafels in circa 4 minuten goudbruin.

Garneren
Breng het fruit met de helft van de suiker en het sap van de citroen aan de kook. Roer de kersen erdoor. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Smelt de chocolade au bain marie. Serveer de wafels met een rozet slagroom en het fruit en lepel er chocolade over. Garneer met munt.

Categories: Pâtisserie

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Karamelkoekjes

Posted on mrt - 6 - 2018

0 Comment

Zachte broodjes

Posted on mrt - 6 - 2018

0 Comment

Chocolade Fudge Taart

Posted on feb - 14 - 2018

0 Comment

Kip ala Jamie Oliver

Posted on jan - 10 - 2015

0 Comment

Sponsors

  • Reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.