Ingrediƫnten

Gnocchi

 • 1 kg kruimige aardappels
 • 300 g bloem
 • 1 ei
 • 1 bol nootmuskaat

Saus

 • 1 kleine ui
 • 2 teentjes knoflook
 • olijfolie
 • 150 g varkenssaucijsjes
 • 2 takjes peterselie
 • 150 ml rode wijn
 • 200 g champignons
 • 400 g tomatenpassata
 • 50 g Parmezaanse kaas

Extra nodig

 • Passe-vite/roerzeef of pureestamper
 • Vork

Gnocchi
Schil en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat uitwasemen. Draai de aardappels door de passe-vite tot een mooie puree. Voeg de bloem en het ei toe en meng goed door. Rasp er een vierde nootmuskaatbol overheen. Meng het geheel goed door en maak een deegbal.

Snijd een stuk deeg af en rol er een lange sliert van. Snijd vervolgens in kleine stukjes. Rol de kleine stukjes over het plankje of druk met de platte kant van een vork licht op het deeg. Zo ontstaat het gnocchi patroon. Breng een pan met water en ruim zout aan de kook. Voeg de gnocchi toe. Wanneer de gnocchi gaan drijven zijn ze klaar. Giet de gnocchi af en houd warm.

Saus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Snijd de saucijsjes fijn, voeg toe en bak rondom bruin in circa 2 minuten. Hak de peterselie. Voeg de rode wijn en de helft van de peterselie toe en laat circa 5 minuten rustig inkoken. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de pan met wijn. Laat nog 3 tot 5 minuten inkoken.

Voeg de passata toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper en voeg de rest van de peterselie toe. Laat de saus circa 15 minuten koken. Voeg de gnocchi toe. Serveer direct en rasp de Parmezaanse kaas over het gerecht.

Categories: Italiaans, Vlees

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Kip ala Jamie Oliver

Posted on Jan - 10 - 2015

0 Comment

Roomtaart met caramelsmaak

Posted on Mrt - 16 - 2014

0 Comment

Aardbeienschuimtaart

Posted on Mrt - 15 - 2014

0 Comment

Cappuccino cakejes

Posted on Mrt - 15 - 2014

0 Comment

Sponsors

 • Reliable web hosting from WebHostingHub.com.
 • Domain name search and availability check by PCNames.com.
 • Website and logo design contests at DesignContest.com.
 • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.