De ingredienten zijn voor 4 personen.

Tip: Maak eerst de saus, daarna zelf de pasta en daarna het gehaktmengsel.

De saus

– 2 pakjes gezeefde tomaten
– Bekertje crème fraîche
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 1 buillionblokje
– Olijfolie
– 1/2 gesnipperde ui

De gevulde canneloni rolletjes

– 12 canneloni-rolletjes
– 300 gram rundergehakt
– 50 gram geraspte kaas
– 50 gram paneermeel
– 3 eetlepels groene pesto (bij voorkeur zelf gemaakt)

– Olijfolie
– 1/2 gesnipperde ui

De saus

Doe een scheutje olie in de sauspan en fruit de helft van de gesnipperde uitjes hierin. Voeg hier de theelepel basilicum en de theelepel oregano (of italiaanse kruiden) aan toe.

Zorg dat de pan heet wordt en giet dan de gezeefde tomaten erbij (het moet sissen). Roer alles door elkaar heen en laat het langzaam koken. Laat nu een bouillionblokje in de saus oplossen en zet het vuur lager zodat de saus heel langzaam kan indikken.

Haal na ongeveer 30 minuten de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.

Zodra je de saus gaat gebruiken warm je hem weer even op en voeg je het bekertje crème fraîche toe.


Canneloni-rolletjes

Doe een scheutje olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de overgebleven ui. Voeg het gehakt hier aan toe en bak het rul (korrelig).

Zodra het gehakt goed gaar is gebakken gooi je het over in een schaal en voeg je hier het paneermeel en 50 gram van de geraspte kaas aan toe. Doe hier een flinke scheut saus bij, roer alles door elkaar en vul de canneloni-rolletjes hiermee.

Het bakken van de canneloni.

Giet wat olijfolie in de ovenschaal om hem in te vetten en giet er een bodem saus in. Leg de canneloni-rolletjes in de ovenschaal en giet de saus hier overheen. Zorg ervoor dat de canneloni-rolletjes helemaal bedekt zijn.Giet de rest van de geraspte kaas over de canneloni en verwarm dit 20 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden celsius.

Serveertips

Serveer de canneloni op een groot bord (niet diep) met een stukje ciabatta.
Eventueel kun je voor het bakken van de canneloni nog een paar plakjes tomaat op de kaas leggen.

Categories: Italiaans, Pasta, Vlees

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Karamelkoekjes

Posted on mrt - 6 - 2018

0 Comment

Zachte broodjes

Posted on mrt - 6 - 2018

0 Comment

Chocolade Fudge Taart

Posted on feb - 14 - 2018

0 Comment

Kip ala Jamie Oliver

Posted on jan - 10 - 2015

0 Comment

Sponsors

  • Reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.