Bereidingstijd: 30-60 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 2 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 80 gr kristalsuiker
  • 5 eidooiers
  • 2,5 dl slagroom
  • 4 el rietsuiker

Bereidingswijze

De melk met het vanillestokje en 20 gr suiker aan de kook brengen.
Klop in een kom de eidooiers met 60 gr suiker los. De hete melk al roerend toevoegen en vervolgens de slagroom erdoor roeren.

Vanillestokje opensnijden en de zaadjes eruit schrapen. Vanillezaadjes door het melkmengsel roeren en mengsel in ovenschaaltjes schenken.

Oven voorverwarmen op 120ºC. Schaaltjes in braadslede of bakplaat zetten en heet water in braadslede schenken tot iets onder rand van schaaltjes. Crème brulee in midden van oven in ongeveer 40 minuten laten stollen.

De grill voorverwarmen op hoogste stand. Op elke crème brulee 1 el rietsuiker strooien en suiker onder grill in enkele minuten laten caramelisseren.

Categories: Desserts

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Recent Recipes

Recent posts

Chocolade Fudge Taart

Posted on feb - 14 - 2018

0 Comment

Kip ala Jamie Oliver

Posted on jan - 10 - 2015

0 Comment

Roomtaart met caramelsmaak

Posted on mrt - 16 - 2014

0 Comment

Aardbeienschuimtaart

Posted on mrt - 15 - 2014

0 Comment

Sponsors

  • Reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.